Gambia

flaggambiaGambia is het kleinste en een van de armste landen van Afrika. Vanaf de westkust boort het zich als een lange, gekromde vinger landinwaarts langs de Gambia rivier. Aan de kust is het dwergstaatje nog 70 kilometer breed, landinwaarts is het plaatselijk minder dan 30 kilometer. De rivier vormt de grens van het droge noorden en de regenwouden ten zuiden van Gambia. De trekvogels uit Europa vinden hier hun eerste rustplaats. Vogelaars uit de hele wereld komen dan ook naar Gambia om hier hun lijstje met gespotte soorten uit te breiden. Jaren geleden lokten de vele vogelsoorten ook ons naar dit prachtige vogelland. Enkele van de vele vogelplaatjes, die door mij geschoten zijn, vindt u terug op onze site.

De vriendelijke bevolking leeft hoofdzakelijk van het toerisme, de visserij en een
kleinschalige landbouw. Omdat het land geen grondstoffen heeft drijft de economie vooral op het toenemende toerisme en de export van pinda’s.

Roodsnavel tok
Toen wij na ons ons gedwongen vertrek in februari 2017 terugkeerden in Gambia troffen wij een optimistische bevolking aan. Na de angst die was ontstaan omdat de zittende president Jammeh na zijn verkiezingsnederlaag geen plaats wilde maken voor de nieuwe president Barrow, was de rust weer teruggekeerd. De bevolking vierde feest en liet dit zien door massaal T-shirts aan te trekken en petten op te zetten met de tekst GAMBIA HAS DECIDED. Deze shirts en petten werden in onze zeefdrukkerij bedrukt.