Ontstaan

Ruim 16 jaar bezoeken wij, Hennie en Winnie van der Meer, Gambia om te genieten van de cultuur, de natuur en om ons project, de Sociale Werkvoorziening Gambia, te begeleiden. Voor de zwakkere en gehandicapten in Gambia wordt niets gedaan.
Daarom hebben wij de Stichting Fajikunda opgericht.
IMG_4611BWWe zijn met de ingezamelde gelden in Serrekunda ons project begonnen. Een werkplaats voor gehandicapten waar zij geld kunnen verdienen. De werkplaats bestaat uit een kaarsenmakerij, het naaiatelier, een personenbus, de winkel en een zeefdrukkerij. De zeefdrukkerij is geschonken door de Firma Maas van ’t Hoog uit Enschede. Sander van ’t Hoog reisde met zijn gezin in januari 2015 naar Gambia om de mensen daar het vak te leren. De container kwam nog net op tijd aan om alles te installeren, maar te laat om de mensen het vak te leren. Na een aantal lessen op het bedrijf van Sander hebben wij de mensen in Gambia de beginselen van het zeefdrukken bijgebracht.

Ook Roelof en Anja Keen uit Klazinaveen zetten zich in voor  onze werkplaats. Anja en Roelof zijn beiden aangewezen op een rolstoel. Na een bezoek in 2010 aan onze werkplaats raakten wij diep onder de indruk van de leefomstandigheden van gehandicapten, aldus Anja en Roelof.
Voor websiteHet werd ons duidelijk dat wij ondanks onze handicap in Nederland in een bevoorrechte positie leven.

De grondstoffen en andere producten voor Gambia worden verstuurd door de Stichting Bennie helpt Gambia. Deze stichting die meerdere projecten runt in Gambia verstuurt regelmatig containers met hulpgoederen naar Gambia.
IMG_1450 (Large)IMG_1475 (Large)
IMG_1473BW (Large)Omdat de  stichting voor ons een betrouwbaar en betaalbaar transport naar Gambia regelt is zij ook belangrijk voor ons. In de containers huren wij ruimte voor de goederen die we naar ons project sturen. In Gambia worden de  Containers, na het lossen in de haven, gestald op een opslagplaats van de Stichting Bennie helpt Gambia. Vanaf deze plaats worden de goederen (na een telefoontje) opgehaald door enkele medewerkers van de werkplaats.