Naaiatelier Schoenmakerij en Winkel

 De werkplaats voor gehandicapten van de Stichting Fajikunda Gambia.

De werkplaats bestaat uit een kaarsenmakerij, een zeefdrukkerij, een bus, een naaiatelier , een schoenmakerij en een winkel.

De winkel
In de winkel worden de producten verkocht die gemaakt worden in de kaarsenmakerij, het naaiatelier en de zeefdrukkerij. De winkel is inmiddels gerenoveerd en klaar voor de verkoop van de producten.

Het naaiatelier.
In het naaiatelier wordt textiel op verschillende manieren verwerkt. Naast het maken van kleding worden er ook tassen gemaakt. De tassen worden vooral gemaakt voor de lokale markt. Maar ook wij nemen ieder jaar tassen mee om hier te verkopen voor ons project. De kleding wordt dikwijls versierd met uitbundig borduurwerk. Het borduren gebeurt met borduurmachines die aangeschaft konden worden met geld van de Vastenactie. Tot de grootste opdrachtgevers van het naaiatelier behoren scholen die hun schooluniformen laten maken in onze werkplaats.
IMG_9842 (Large) IMG_0914IMG_7688  IMG_3764


Schoenmakerij
Door een gift van een leer-naaimachine kon eind 2016 gestart worden met een schoenmakerij. Na een voorspoedige start verdween voor een groot gedeelte de vakbekwaamheid vanwege het vertrek van de leermeester. De kosten om dit te herstellen blijken te hoog om hier snel verandering in aan te brengen.