Naaiatelier Schoenmakerij en Winkel

 De werkplaats voor gehandicapten van de Stichting Fajikunda Gambia.

De werkplaats bestaat uit een kaarsenmakerij, een zeefdrukkerij, een bus, een naaiatelier , een schoenmakerij en een winkel.

De winkel
In de winkel worden de producten verkocht die gemaakt worden in de kaarsenmakerij, het naaiatelier en de zeefdrukkerij. De winkel is inmiddels gerenoveerd en klaar voor de verkoop van de producten.

Het naaiatelier.
In het naaiatelier wordt textiel op verschillende manieren verwerkt. Naast het maken van kleding worden er ook tassen gemaakt. De tassen worden vooral gemaakt voor de lokale markt. Maar ook wij nemen ieder jaar tassen mee om hier te verkopen voor ons project. De kleding wordt dikwijls versierd met uitbundig borduurwerk. Het borduren gebeurt met borduurmachines die aangeschaft konden worden met geld van de Vastenactie. Tot de grootste opdrachtgevers van het naaiatelier behoren scholen die hun schooluniformen laten maken in onze werkplaats.
IMG_9842 (Large) IMG_0914IMG_7688  IMG_3764


Schoenmakerij
Door een gift van een leer-naaimachine kon eind 2016 gestart worden met een schoenmakerij. Hier zijn wij heel blij meer, vooral omdat het de bedoeling is dat ook hier mensen opgeleid kunnen worden. Het is een initiatief van de mensen zelf. Dit maakt de kans van slagen alleen maar groter. Op hun vraag of onze Stichting het initiatief wil steunen met het aankopen van stukken leer en mallen hebben wij ja gezegd. Ook U kunt ons steunen met stukken leer en/of mallen.