Workshop Afrikaanse kralen

IETS BIJZONDERS!!!  EEN WORKSHOP AFRIKAANSE KRALEN:

Door deel te nemen aan een workshop Afrikaanse kralen maakt u zelf een sieraad met unieke Afrikaanse kralen waar er geen tweede van bestaat. Vanaf 6 personen geeft Winnie een Workshop Afrikaanse kralen.

De unieke kraal:

Het dragen van kralen is zo oud als de mensheid. De eerste kralen waren voorwerpen uit de natuur die al dan niet aan snoeren werden geregen. Denk b.v. aan zaden, hout, stenen, schelpen, been, enz.

Webs tekst dddddIMG_9124BW (Large)
De kralen dienen niet alleen als sieraad, maar hadden dikwijls ook een magische betekenis.
Bepaalde kralen brachten geluk, vruchtbaarheid enz. Kralen werden ook gebruikt als ruilmiddel. Hoe zeldzamer de kraal hoe groter de waarde. Later zijn mensen zelf kralen gaan maken van b.v. brons, koper en nog later van glas.

Bakken kralen (Large) 3IMG_0200vvv (Large)

Vanaf het begin van onze jaartelling tot de ontdekkingsreizen van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen werden de glaskralen door Arabische handelaren via de
karavaan routers verruild voor o.a. goud en slaven. Aan het eind van de 15de eeuw bereikten de Europeanen West Afrika.

act 4 (1) IMG_4135 (Large)
IMG_1592BW25,4x19,05x260Dit was het begin van levendige handel waarbij nu de Europeanen kralen ruilden voor goud en slaven.De nu antieke kralen die tot de 20ste eeuw naar Afrika gebracht werden dienen nu als voorbeeld voor de huidige kralenmakers in Afrika.